Sunday, November 27, 2011

8. nädal

1. Õppedisaini loomine
3. nädalal rääkisime filmimise reeglitest, autoriõigustest ja videotöötlusest veebis.
Mis oli kõige kasulikum?
Kasulikuks peeti kõiki teemasid. Autoriõigustele oli seekord lisatud test ja see osutus parajaks pähkliks. Samas arvasid õpetajad, et vast sai asi nüüd selgemaks.
Mis võiks välja jääda?
Enamus arvas, et välja ei peaks midagi jätkma. Üks kursuslane arvas, et välja võiks jääda autoriõigusi puudutav tekst. Ühel teisel kursusel arvas üks kursuslane, et tema tahaks just teksti lugeda. Kõigile meeldida on võimatu. Seetõttu tulebki pakkuda asju erinevas formaadis:)
Näide: See CC ajab küll vihale, aga hädavajalikuna pidevalt korrates võib olla jääb isegi kunagi meelde:)
Samuti arvati, et äkki võiks vähendada pakutud veebipõhiste videotöötluskeskkondade arvu (praegu 3). Samas oli ülesandes öeldud, et katsetage ÜHTE. Millegipärast kipuvad õpetajad ikka kõiki katsetama. Samas peab ja alati olema alternatiive, kui mõni ei tööta ja lisamaterjale edasijõudnutele.
Mida muudaksin?
Enamus ei taha midagi muuta. Tuli ettepanek teha koht, kus kursuslased saaksid omavahel nippe vahetada. Lõin selle tarvis foorumi.
Kui palju kulus aega?
Aega kulus 1,5-5 tundi.

2. Nõustamine: organisatsiooniväline nõustamine
On selline ütlemine "Seisus kohustab". Kui midagi hästi ja südamega teha, siis ühel hetkel tahavad päris paljud kuulda, mida tehakse. Oma kogemuse jagamine välja on ka tegelikult nõustamine, kuigi see ei puuduta oma kooli õpetajaid. Sellel nädalal tutvustasin GAGi õpetajate tegemisi https://docs.google.com/present/view?id=dnzhmp8_996dq7pjc7r Soome Educational Board'i http://www.oph.fi/english 13 ametnikule. Välismaalastele esinemine on alati raske, sest ei tea ju, mida nad kuulda tahaks, mis on neile uus, mis on huvitav. Tundub, et seekord ettekanne täitis oma ülesannet ning nemad olid "impressed". Minu jaoks oli üllatav see, et neil ei ole sellist ametit nagu haridustehnoloog.

3. Taristu analüüs
Jätkub andmete sisestamine. Vajan sekretäri:)

1 comment:

  1. Mõned nädalad tagasi oli ka mul vestlus Soome õpetajatega, kes ütlesid ka, et neil on küll olemas inimene mitme-mitme kooli peale, kellelt nõu küsida. Aga tihtipeale on küsimus juba nn. hapuks läinud, kui see inimene lõpuks kooli jõudnud.

    ReplyDelete