Monday, November 14, 2011

6. nädal

1. Õppedisaini loomine
Esimene videokoolituse nädal on nüüd läbi. Mida kursuslased arvasid? Iga nädala lõpus palume vastata 4 küsimusele:
1. Mis oli kõige kasulikum?
Kasulikuks peeti videopleierite loomist. Tundub, et see on õpetajatele tõsiselt vajalik oskus, et oma tööd paremini korraldada.
Näide: Uh... Kogu värk! Mul polnud aimugi, mida sõna 'videopleier' tähendab. Nüüd tean. Ja tean ka seda, et just seda mul vaja oligi. Muidu vitsutasin oma kodulehele videoid ikka ühekaupa, hirmus tüütu oli.
2. Mis võiks koolitusest välja jääda?
Peaaegu kõik arvasid, et midagi ei peaks välja jätma. Üks vastaja leidis, et välja peaks jätma kõik selle, mis oli raske.
3. Mida ma koolituses muudaksin?
Muuta ei tahetud ka midagi. Ainult üks vastaja arvas, et oleks vaja asju lihtsustada, sest kõike on ju vaja iseseisvalt uurida.
4. Kui palju aega kulus ülesannete lahendamiseks?
Aega kulus väga erinevalt 1,5-10 tundi.

2. Nõustamine: järjepidev nõustamine
Tegelikult tuleb osadel asjadel pidevalt silma peal hoida ja järjepidevalt asjaga tegeleda. Üheks selle aasta väljakutseks on mulle 4. ja 5. klassi muusikatundide toomine arvutiklassi. Selle tarvis sai loodud ajaveeb http://eheluba.havike.eenet.ee/gagmuusika/ ning kaks õpetajat vajavad pidevat tuge. Kuna eeskuju pole eriti kusagilt võtta, siis peab kõik ise avastama ja katsetama. Üritan neid pidevalt aidata tunnis, ajaveebi pidamisel ning otsida uusi keskkondi ja võimalusi.

3. Taristu analüüs
Alustasin andmete sisestamist MS Excel'i tabelisse. Jõudsin üle vaadata pooled ankeedid. Tundub, et järgnevad nädalad lähevadki parandamise ja siestamise tähe all:)

2 comments:

  1. Üks ambitsioonikamaid praktikaülesandeid on sul minu meelest see muusikatund arvutiklassis - nii tehniline tugi, õpetajate toetamine, kui ka ise veel katsetamine ja leidmine. Tõeline väljakutse, jäin sellele juba eelmine nädal mõtlema, et kuidas seda tehakse ja nüüd kui lahti kirjutasid, siis veendusingi, et see on päris keeruline. Tubli.

    Kairit tervitab

    ReplyDelete
  2. Muusikatundide kohta võiksid sa õppeaasta lõpus näiteks Koolielus avaldada protsessi kirjeldava artikli. Väärt kogemus väärib jagamist.

    ReplyDelete